Piškotki so kratka besedila, ki jo spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in učinkovitejše.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.
 

Na spletni strani kapitalec.si uporabljamo naslednje piškotke:

 •  Piškotek za prijavo uporabnikov
  Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletni strani kapitalec.si uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran.
   
 •  Piškotek za analizo
  Piškotek namenjen analitiki in merjenju obiskanosti spletnih strani.
   
 •  Piškotek za delitev preko socialnih medijev (Facebook, Twitter, Google+ itd).
   

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

    Chrome
    Firefox
    Internet Explorer 9
    Internet Explorer 7 in 8
    Opera (v angleškem jeziku)
    Safari (v angleškem jeziku)

V primeru, da piškotke izključite, bodo nekatere funkcije spletne strani onemogočene.